Projekt RAAPS pomáha pri skvalitňovaní služieb slovenských bánk Zamerané na rezort poľnohospodárstva - Kuhajdová, A.
Na základe zákona o pomoci bolo v r. 1993 z rozpočtu USA vyčlenených 64 mil. USD. Jedným z projektov, ktorý podporuje reštrukturalizáciu slovenského hospodárstva, je projekt Reštrukturalizácia poľnohospodárstva a poľnohospodárskeho obchodu v súkromnom sektore (RAAPS). Realizátorom je Nadácia Iowskej štátnej univerzity.