Historické pramene sú v Amerike Príloha - Masár, I.
Bez kukurice by nebolo možné zabezpečiť výživu ľudí v rozvojových krajinách. Najväčší producent - USA. Cena kukurice. Prehľad obchodovaného objemu kukurice na Chicagskej termínovej burze od r.1985-1993. Mimoburzový vývoj.