Nová výrobní strategie - Hayes, Robert H.
Firmy 80. rokov iniciovali množstvo aktivít k zlepšeniu svojej konkurenčnej schopnosti. Prijali niekoľko programov zlepšenia (TQM, JIT, štíhla výroba, tímový prístup). Taylorova a Skinnerova koncepcia výroby. Štíhly prístup k výrobe v japonských firmách. Strategická koncepcia výroby. Zaistenie konkurenčnej výhody.