Princip opatrnosti a princip přiřazování výnosů a nákladů ze zahraničních časopisů
Aplikácia 4. direktívy ES a dokumentu Európskej federácie účtovných znalcov poukazuje na rozdiely v princípe opatrnosti a priraďovaní výnosov a nákladov. Princíp opatrnosti uplatňovaný v SRN. Veľká Británia využíva princíp priraďovania nákladov a výnosov. Rozdelenie zisku.