Využitie altmanovej formuly bankrotu pri finančnej analýze podniku - Úradníček, Vladimír
Medzi oblasti prechádzajúce najväčšími zmenami patrí aj finančné riadenie, ktorého súčasťou je finančná analýza podniku. Finančná analýza "ex post" je dôležitým zdrojom poznatkov pre podnikový manažment. Úlohu predikcie plní aj finančná analýza "ex ante". Jednou z najrozšírenejších metodík je altmanova metóda predikcie finančnej situácie na základe piatich pomerových ukazovateľov.