Chemická a farmaceutická výroba v rámci priemyslu SR
Svetová chemická výroba sa vlani spamätala z niekoľkoročného poklesu. V rámci slovenského hospodárstva chemický priemysel vyniká, porovnanie so zahraničím však odhaľuje slabiny. Prvá etapa ekonomickej transformácie priniesla útlm chemickej výroby. Minuloročné hospodárske výsledky chemických a farmaceutických podnikov. Oživenie chemickej výroby prekonalo priemerný rast celého priemyslu. Nedokončená privatizácia je bariérou transformácie. Očakávaný vývoj chemického a farmaceutického priemyslu do roku 1998. Súčasný stav a perspektívy fermentačných výrob na Slovensku.