Výroba a predaj nápojov
Výrobcovia nealkoholických nápojov sa chcú dostať z tieňa. Slovenské pivo a slad sa uplatňujú aj na zahraničných trhoch. Slovensko sa z vývozcu stalo dovozcom vína. Slovenské pivovarníctvo vlani prekonalo stagnáciu, no v sladovníctve sa situácia nezlepšila. Pivovarnícky a sladovnícky priemysel v SR. Aj po privatizácii žriediel zostávajú minerálne pramene vo vlastníctve štátu. Vinársky priemysel na Slovensku a jeho privatizácia.