Vyše 60 percent internetovských serverov nesie na Slovensku zatiaľ málo známu značku Sun - Lajčiaková, D.
Americká spoločnosť Sun Microsystems Inc. vyrába prostriedky umožňujúce budovanie počítačových systémov a sietí: operačný systém Solaris, technológiu Ultra Computing a programovací jazyk Java. Sieť Sun nadväzuje na Internet. Prísna kontrola predaja výrobkov Sun. Celosvetový obrat firmy. Svetový trh pracovných staníc RISC.