V Maďarsku najsilnejšie klopali na dvere zahraničné investície - Čerňák, Jozef, 1963-
Vstup zahraničného kapitálu do bývalých socialistických krajín. Vstup priamych zahraničných investícií. Podiel štátov strednej a východnej Európy na priamych zahraničných investíciách. Priame zahraničné investície v SR. Štátna podpora zahraničného kapitálu.