V porovnaní s EÚ slovenské domácnosti vynakladajú veľa na výživu a málo na bývanie, dopravu a spoje - Rybárová, Silvia
Porovnanie štatistických údajov o výdavkoch domácností - za r. 1988 v krajinách EÚ a za r. 1994 v SR. V SR vo všetkých typoch domácností prevládajú výdavky na výživu, nízke sú výdavky na dopravu a spoje. Spotreba domácností podľa príjmových skupín. Štruktúra spotrebných výdavkov podľa typu domácnosti a podľa jednotlivých krajín. Výdavky na bývanie.