Podľa poradcov sa slovenský trh práce vyvíja nádejne
Názory konzultantov personálnoporadenských firiem: zmeny v prístupe klientov k poradcom; legislatívne, ekonomické a spoločenské zmeny; problémy pri práci s klientami a uchádzačmi o zamestnanie; nedostatky trhu práce; dopyt po službách personálnych poradcov. Najväčšie personálnoporadenské spoločnosti sveta.