Nízka cena práce a vysokej kvalifikovanosti - Buchta, Stanislav
Prevládajúce nevýhody slovenského poľnohospodárstva v porovnaní s krajinami Európskej únie. Výhody len v cene práce, vo vekovej a kvalifikačnej štruktúre a v územnej koncentrácii podnikov. Dočasná výhodnosť nízkej ceny práce a lepšej vekovej štruktúry.