Trhové ocenenia môžu znalci vydávať len bez okrúhlej pečiatky - Trubáček, M.
Záväzný metodický pokyn pre znalcov v odbore stavebníctva, odvetvie oceňovania nehnuteľností, vydalo 29.5.1995 Ministerstvo spravodlivosti SR pod č. 3105/95-50 (účinnosť nadobudol 15.6.1995). Metodický pokyn: 1. určuje zásady, ktoré musia dodržiavať znalci pri podaní a vypracovaní znaleckých posudkov, 2. stanovuje povinný obsah znaleckého posudku.