Humanizovať panelové sídliská je úloha pre mladú generáciu architektov a projektantov - Žalman, P.
Negatívne znaky bytovej výstavby na Slovensku v r. 1950-1990. Úplné zastavenie komplexnej bytovej výstavby v r. 1990-1995. Potreba humanizácie a revitalizácie panelovej výstavby - východiská. Problém náhradného bývania. Návrhy študentov STU Bratislava na riešenie revitalizácie panelových domov v Petržalke. Nie sú vytvorené podmienky na komplexnú prestavbu sídliskovej panelovej výstavby.