Spoločenstvá živnostníkov sa transformujú do Živnostenskej komory SR - Németh, Z.
Na Slovensku v súčasnosti pôsobí okolo tritisíc občianskych záujmových združení podnikateľov a okolo dvadsať podnikateľských komôr. Vláda SR navrhuje zriadenie Živnostenskej komory SR. Navrhované činnosti komory: tvorba legislatívy, poradenská služba svojim členom, spolupráca so zahraničnými partnermi.