Návrhom zákona o investičných spoločnostiach a investičných fondoch si ministerstvo financií prisvojuje kompetencie súdu - Žitňanská, Lucia
Návrh novely zákona č.248/1992 Zb. o investičných spoločnostiach a investičných fondoch. Snaha ministerstva financií o akýsi všeobecný dozor nad investičnými spoločnosťami a investičnými fondmi. Návrh novely zákona takto predstavuje neprípustný zásah štátu do súkromnej sféry.