Burza cenných papierov v Bratislave - Palko, F.
Burza cenných papierov v Bratislave ako hlavný organizátor kapitálového trhu na Slovensku. Vznik a činnosť burzy. Obchodovanie na burzovom trhu. Kótovanie cenných papierov. Vývoj objemu burzových obchodov na BCPB od roku 1993. Vstup bankového zúčtovacieho centra Slovenska (BZCS) od januára 1995 ako jednej z prvých nebankových inštitúcií do medzibankového zúčtovania platobného styku ako tretia strana. Elektronický burzový obchodný systém.