Moderná finančná teória o kapitálovom trhu - Chovancová, Božena
Finančný trh v ekonomickej teórii. Súčasťou finančného trhu je kapitálový trh (sprostredkúva strednodobé a dlhodobé úverové operácie pre rôznych účastníkov trhu). Finančné nástroje na kapitálovom trhu. Hypotéza náhodnej cesty. Teória efektívnych trhov. Línia kapitálového trhu. Efektívnosť kapitálového trhu.