Súčasná hodnota dlhopisov FNM je menšia ako ich nominálna hodnota - Oravec, J.
Podstatné odlišnosti akcie a dlhopisu. Charakteristika dlhopisu FNM. Vplyv diskontnej sadzby. Súčasná hodnota investície do dlhopisu, pri rozličných alternatívnych výnosoch. Faktory, ktoré ovplyvnia hodnotu dlhopisu FNM. Zhodnotenie vkladu na 14-tisíc Sk.