Lombardné úvery na cenné papiere - Mojžišová, Elena
Bankové úvery, ktoré sú kryté cennými papiermi sa v odbornej terminológii nazývajú lombardnými úvermi. Výhody lombardných úverov pre veriteľa a pre dlžníka. Registrácia záložného práva na cenné papiere. Cenné papiere, ktoré sú úverovou zábezpekou sa v čase čerpania úveru prevedú z účtu dlžníka na účet veriteľa. Po skončení úverového vzťahu a splatení úveru sa opäť spätne prevedú na účet dlžníka. V burzovej terminológii sa tento obchod nazýva repo obchodom.