Podmienky poskytovania úverov v komerčných bankách - Kapášová, S.
Nadväzovanie úverového vzťahu banky s klientom. Preverovanie úverovej spôsobilosti. Typické požiadavky úverovania. Financovanie aktív a pasív. Druhy a typy úverov. Podklady k žiadosti o poskytnutie úveru. Organizačná štruktúra a riadenie spoločnosti. Podmienky spracovávania podnikateľského projektu žiadateľov o úver. Podnikateľský zámer. Ručenie. Bankové záruky. Záložné právo na nehnuteľný majetok. Úverová zmluva. Riziká ovplyvňujúce úspešnosť podnikateľského zámeru. Formy financovania úverových projektov.