Rizikové úvery Náčrt problematiky rizikových úverov z pohľadu práce úverovej pracovníčky banky - Engelthallerová, E.
Úverové riziko komerčných bánk. Spravovanie úverového portfólia, hodnotenie a riadenie jeho kvality, hodnotenie rizík vyplýva zo zákona o bankách č. 21/1992 Zb. Pravidlá NBS pre hodnotenie pohľadávok podľa rizík. Rozdelenie pohľadávok do piatich kategórií podľa závažnosti rizika strát. Identifikácia príčin vzniku rizikového úveru. Reagovanie bánk na zmenenú situáciu. Prístup k reštrukturalizácii alebo refinancovaniu. Požiadavky na vznik záložného práva. Riešenie vzťahov dlžníka a veriteľa.