Memorandum vlády k žiadosti SR o členstvo v EÚ
Jún 1995 - podanie žiadosti SR o členstvo v EÚ. Memorandum vlády SR ako súčasť žiadosti. Politické a hospodárske podmienky vstupu asociovaných krajín do EÚ. Dobré makroekonomické výsledky Slovenska v r. 1994 a I. polroku 1995. Snaha o upevnenie medzinárodného postavenia Slovenska. Potreba harmónie legislatívy Slovenska s legislatívou EÚ. Zahraničnoobchodný obrat Slovenska s krajinami EÚ. Regionálna spolupráca s krajinami SVE. Politický dialóg s krajinami EÚ, boj proti kriminalite. Slovensko a medzivládna konferencia EÚ v r. 1996.