Potreba teórie pre hospodársku politiku v podmienkach transformácie slovenskej ekonomiky - Husár, Jaroslav
Problémy tvorby hospodárskej politiky v súčasnom období transformácie slovenskej ekonomiky sú centrálnym bodom súčasných ekonomických diskusií medzi teoretikmi a ekonómami praktikmi. Využitie princípov Tinbergenovej teórie hospodárskej politiky. Nástroje hospodárskej politiky a determinácia HDP. Teória hospodárskej politiky pomáha porozumieť vzájomnej zviazanosti faktov a zabezpečuje formulovanie koherentnej hospodárskej politiky.