Vytvorenie nového ekonomického systému a privatizácia - Mencinger, J.
Profesor Jože Mencinger z Ľubľanskej univerzity o jednom zo základných kritérií na rozlišovanie medzi ekonomickými systémami - o vlastníctve výrobných prostriedkov. Zabezpečenie ochrany súkromného majetku vytvorením právneho rámca a založením a rozvojom trhových inštitúcií. (Pokračovanie článkov z 30.1., 31.1. a 1.2.1996.)