Approaches to the farming system research in present Czech agriculture Prístupy k hospodáreniu v súčasnom poľnohospodárstve ČR - Havel, J.
Vývoj českého poľnohospodárstva je charakterizovaný prechodom k novým prístupom v poľnohospodárskej výrobe. Zameranie súčasného poľnohospodárskeho výskumu na riešenie otázok čo, koľko a začo vyrábať. Technologizácia výrobných a racionalizácia pracovných procesov. Hľadanie odbytových možností, ciest vedúcich k znižovaniu nákladov. Rozširovanie aktivít mimo oblasť poľnohospodárskej prvovýroby.