Podľa návrhu o potravinách môžu byť vinníci pokutovaní až dvoma miliónmi korún - Janků, Jaroslav
Príprava zákona o potravinách, ktorý stanoví presné povinnosti výrobcov, dovozcov, distribútorov i predajcov potravín. Otázky medzinárodného obchodu s potravinami. Mechanizmus kontroly potravín, hodnotenie kvality potravín.