Dynamics of Agrimarkets and the System of their Regulation - Grznár, Miroslav
Špecifiká poľnohospodárskej výroby, najmä prírodno-klimatické podmienky, dĺžka výrobného cyklu a biologický charakter výroby sú pričinou medziročného kolísania ponuky poľnohospodárskych komodít. Regulačné zásahy do fungovania agrárnych trhov. Vytváranie trhovej rovnováhy a dynamiku agrárnych trhov ovplyvňujú aj nástroje dotačnej politiky.