Kedy bude spoločná európska mena? - Vlachynský, Karol
Predpoklady zavedenia spoločnej európskej meny. Základné podmienky (tzv. konvergenčné kritériá), ktoré by mali spĺňať krajiny EÚ. Rozhodnutie o zavedení európskej meny pravdepodobne padne na summite v EÚ v Madride koncom roka 1996.