Budú z Európskej únie Spojené štáty európske? - Brunovský, O.
Vznik a vývoj Európskej únie, jej hlavné inštitúcie a rozhodovací proces. Integrácia SR do EÚ. Formy pomoci Slovensku zo strany EÚ. Finančné prostriedky z PHARE pre Slovensko. Delegácia Európskej komisie na Slovensku. Perspektívy a reálnosť vytvorenia Európskej menovej únie. Postoj občanov SR k vstupu do EÚ.