Dynamika rastu a štruktúrne zmeny ekonomiky Slovenska v procese približovania k Európskej únii - Outrata, Richard
Postupným plnením Európskej dohody a vytváraním zóny voľného obchodu vznikajú nové podmienky pre ekonomické vzťahy SR s krajinami EÚ. Štruktúrne zmeny v trhovej ekonomike transformujúcich sa krajín. Porovnanie makroštruktúry ekonomiky SR s hospodársky vyspelými krajinami. Štruktúrna medzera v priemysle a jej dopad na zahraničnoobchodné vzťahy SR. Nevyhnutnosť priemyselnej politiky popri makroekonomickej politike.