Problémy rozšírenia Európskej únie o nové členské štáty - Mikelka, E.
Základná charakteristika obdobia od vzniku Európskeho hospodárskeho spoločenstva (v r. 1957) až po r. 1995, odkedy má EÚ 15 členských štátov. Štyri skupiny európskych krajín, ktoré by sa mohli stať potenciálnymi členmi EÚ. Problémy vstupu krajín Európskeho združenia voľného obchodu a krajín strednej a východnej Európy do EÚ.