Rozšíření a sociální dimenze Evropské unie - Wulf-Mathiesová, M.
Rok 1993 - perspektíva krajín strednej a východnej Európy (SVE) na pripojenie k EÚ. Potreba reformy inštitúcií a rozhodovacích mechanizmov EÚ. Problematický vývoj a štrukturálne zmeny nielen v krajinách SVE, ale aj v krajinách západnej Európy. Nevyhnutnosť hospodárskej a sociálnej rovnováhy pre európsky model rozvoja. Úskalia hospodárskeho rozvoja, ktorý zabúda na sociálnu politiku a ekológiu. Problematická otázka zahraničnej a bezpečnostnej politiky EÚ.