Stav a perspektivy východního rozšiřování Evropské unie - Staňkovský, J.
Pričleňovanie strednej a východnej Európy k EÚ - Európske (asociačné) dohody - dôležité ustanovenia a ochranné ustanovenia dohôd. Príprava pridružených krajín na prijatie do EÚ - stratégia, Biela kniha. Výhody a náklady východného rozšírenia EÚ - záujmy a problémy, nová východná politika, zaťaženie rozpočtu EÚ v dôsledku rozšírenia, východné rozšírenie a spoločná poľnohospodárska politika. Vstup do EÚ z pozície krajín strednej a východnej Európy.