Občan by mal byť pre dva rôzne úrady tou istou osobou - Lajčiaková, D.
Realizácia Koncepcie registra obyvateľov SR si vyžiada 2 roky. Register obyvateľstva tvoria dva druhy údajov: údaje o osobnom stave občanov eviduje matrika, miesto pobytu eviduje ohlasovňa pobytov. Postupná informatizácia vyrieši problém neprepojenosti úradov.