Doplnkové poistenie s podporou štátu je naďalej v štádiu návrhov - Matyáš, J.
Koncepcia transformácie sociálnej sféry na Slovensku predpokladá vytvorenie systému dobrovoľného pripoistenia ako nadstavby základného dôchodkového poistenia: doplnkové dôchodkové poistenie a individuálne dôchodkové poistenie (životné poistenie, podielové penzijné fondy).