Práva a povinnosti uchádzačov o zamestnanie v rámci sociálneho zabezpečenia - Matlák, Ján
Nezamestnanosť - sociálna udalosť - dobrovoľná a nedobrovoľná (uchádzači o zamestnanie evidovaní na príslušnom úrade práce). Práva a povinnosti uchádzačov o zamestnanie v rámci sociálneho zabezpečenia. Platenie zdravotného a sociálneho poistenia (nemocenské poistenie a dôchodkové zabezpečenie). Subjekty, ktoré sú povinné platiť poistné. Uplatňovanie práv uchádzačov o zamestnanie v oblasti sociálneho zabezpečenia - realizujú sa predovšetkým vo sfére nemocenského poistenia.