Japonci pochopili, že multimédiá sú vo vyučovacom procese nevyhnutnosťou - Mozsnyaková, I.
Možnosti rozvoja a uplatnenia sa v konkurencii vidí Japonsko v multimédiách a informačných databázach. Príprava odborníkov na nový trend sa začína už na vysokých školách. Nový druh prijímacích pohovorov na vysokých školách. Vybavenie pre multimediálnu komunikáciu. Orientácia štúdia na Shonan Fujisawa Campus. Spôsob hľadania práce japonských vysokoškolákov.