Legislatíva SR zaostáva za európskym štandardom ochrany pred nebezpečnými chemikáliami - Gavora, J.
Ochrana životného prostredia - kategorizácia nebezpečných chemikálií. Kategorizácia na Slovensku - nedostatočná legislatíva. Charakteristika ekologicky nebezpečných látok. Prísne podmienky zabezpečenia kvality chemicky nebezpečných látok v krajinách EÚ. Situácia s nebezpečnými chemikáliami v SR - snaha priblížiť sa legislatíve krajín EÚ pri ochrane pred nebezpečnými látkami.