Francúzsko prezentuje svoj systém zhodnocovania obalov ako model pre krajiny EÚ - Lajčiaková, D.
Smernice EÚ o obaloch. Francúzsky systém Eco-Emballage. Odlišnosti francúzskeho a nemeckého systému. Tetra Pak prispieva k minimalizácii obalov na skládkach.