Ako postupovať pri tvorbe podnikateľského plánu - Režňáková, Mária
Podnikateľský plán predstavuje plán podnikateľskej aktivity a slúži podnikateľovi ako nástroj spoznávania podnikateľského prostredia a realizácie podnikateľského zámeru. Rozdelenie podnikateľského plánu na tri časti z hľadiska požiadaviek finančných inštitúcií kladených na podnikateľský plán: I. Sumár, II. Hlavná časť, III. Prílohy. Hlavná časť po obsahovej stránke má nasledovné náležitosti: l. Opis firmy, 2. Analýza trhu a konkurencie, 3. Marketingový plán, 4. Výrobný plán, 5. Finančný plán, 6. Kritické a rizikové faktory.