Efektívny projektový manažér - Slamková, E.
Úlohou projektového manažéra je zabezpečenie všetkých prvkov projektu, aby dosiahol výsledný cieľ. Zahrňuje činnosti: plánovanie, organizovanie, vedenie a riadenie, kontrolu. Zručnosti projektového manažéra: koncepčná zručnosť, zručnosť osobnosti (schopnosť pracovať s ľuďmi a pomocou ľudí), zručnosť vo vyjednávaní, technická zručnosť.