Globální problém: správa podniků - Jirásek, J.
V 80-tych rokoch - spory o správu podniku (corporate governance). Súvislosť bankrotov s modelom správnych rád. Dva modely správy podniku - americký (s radou riaditeľov) a nemecký (s predstavenstvom). Rozdelenie funkcie predsedu správnej rady a generálneho riaditeľa. Úloha nezávislých, vonkajších členov správnej rady.