Postavenie a úlohy manažéra vo firme - Satková, Blanka
Kompetencie vrcholového riadiaceho pracovníka - finančné plánovanie, rozhodovanie, finančná analýza, kontrola, pokladničné operácie, úverové vzťahy a ďalšie. Ide o finančného manažéra, ktorý riadi finančné pomery podniku. Úlohy finančného manažéra: získanie potrebného kapitálu, efektívna alokácia kapitálu, controlling.