Princípy voľby druhu dopravy na základe nákladov dodania Podnikanie v cestnej doprave - Gnap, Jozef
Otázky stanovenia nákladov, dodania tovaru, resp. voľby druhu dopravného prostriedku. Voľnosť rozhodovania jednotlivých prepravcov pri voľbe spôsobu premiestnenia, čiže voľba dopravného prostriedku je v kompetencii prepravcov. Náklady vznikajúce u prepravcu, náklady dodania. Počítanie nákladov dodania v dvoch alternatívach. Kalkulácia nákladov na prepravu pri kombinovanej preprave. Porovnanie nákladov na kombinovanú dopravu a priamu cestnú dopravu.