Rozhodnutie o budovaní železničných tratí vysokých rýchlostí na Slovensku ešte nepadlo - Prosnan, Jozef
Perspektíva vybudovania transeurópskej železničnej siete. Priorita pre Slovensko - koridor sever-juh. Nevyhnutnosť modernizácie železničných tratí a súprav SR. Systém vysokorýchlostných železníc - Francúzsko ako priekopník tohto systému v Európe. Účasť EÚ na realizácii dopravných projektov. Snaha Slovenska zapojiť sa do európskych dopravných projektov - problémy s tým súvisiace.