Náklady - nástroj riadenia a rozhodovania podnikateľa - Bujnová, Darina
Význam a použitie nákladov v podnikateľskej činnosti. Možnosti uplatnenia nákladov v rozhodovaní podnikateľa. Základné pojmy v oblasti nákladov. Použitie hospodárskych prostriedkov. Výdavky, výdaje, náklady. Rozdiely medzi nákladmi a výdavkami. Vlastné náklady. Výkony podniku. Tržby. Výnosy. Príjmy. Hospodársky výsledok. Členenie nákladov. Kalkulovanie nákladov. Praktické uplatnenie nákladov v rozhodovaní podnikateľa.