Předpoklady fungování vnitropodnikové banky - Smrčka, J.
Vytvorenie vnútropodnikovej banky (VPB) - účelné pri rozvinutých finančných vzťahoch a lepšej priehľadnosti do hospodárenia podnikových jednotiek. Hlavné funkcie VPB. Rozdiel VPB od funkcie obchodných bánk. Úvery poskytované VP bankou. Zaistenie dostatku krátkodobých finančných zdrojov. Úvery zamestnancom.