Hodnocení způsobilosti odborníků na jakost - Bôbiková, V.
V ČR bol už v r. 1992 vytvorený systém uznávania spôsobilosti certifikačných orgánov podľa kritérií európskych noriem. Tým boli vytvorené podmienky aj pre certifikáciu pracovníkov. Zavedený systém hodnotenia spôsobilosti - manažérov akosti, auditorov akosti, metrológov. Certifikát spôsobilosti dokladá, že certifikovaná osoba je spôsobilá uplatniť svoje znalosti v oblasti akosti.