Nepriateľom vrcholového manažmentu je vždy ekonomický neúspech firmy - Tuma, Miroslav
Význam informácií a dokonale fungujúceho informačného systému pre začínajúce i dobre fungujúce firmy. Komunikácia a diskusia a informačný zisk z otvoreného rozhovoru. Prístup pracovníkov marketingu k informačným technológiám. Akých chýb sa vyvarovať v systéme marketingových informácií. Očakávania manažérov od informačných systémov v jednotlivých úsekoch - ekonomický, nákup a predaj, marketing, personálny úsek. Každý manažér ako samostatné informačné centrum, ktoré rýchlo reaguje na potreby a požiadavky zákazníkov. Ovplyvnenie budovania informačných systémov pri reštrukturalizácii firmy.